Keramikmässa i Gävle

Igår hade Geflekeramikens vänner årsmöte i Gävle, med upptakt på Länsmuseet i Gävle med mässa och utställning. ”Keramik i Kubik”, som utställningen heter, blev en välbesökt tillställning, och trots att man i år fått en betydligt större lokal och det var närmare 600 föremål som ställdes ut och är till salu, så var det trångt om plats att röra sig på.
Som medlem i föreningen så fick jag förmånen att snabbt ta en runda med kameran för att föreviga innan folket strömmade in! Tyvärr så var det missarnas afton, först glömde jag ladda telefonen som dog när jag skulle fotografera en sak innan mässan, när jag sen hämtade kameran för att fota istället så satt minneskortet kvar i datorn hemma…suck…tur i oturen så hade jag även jobbmobilen med mig, så det är med den som utställningen är fotograferad ifall ni undrar om jag inte kan ta bättre bilder 😉

För att ni ska få en rejäl rundtur och förstå hur många saker som fanns där så har jag laddat upp ett rejäl bildmaterial 🙂


Många fina föremål i en stor lokal!


När folket strömmat till var det svårt att se utställningen 🙂

Två fantastiska golvvaser av Evald Dahlskog som snabbt blev sålda, priset var väldigt bra, men för mycket pengar för min del tyvärr, annars hade jag köpt dem. Så här fina vaser får man sällan skåda annars!Några Älgar från Upsala-Ekeby, Taisto Kaasinen är formgivare. Priset då? Jo, flera tusenlappar styck! De är nog ganska ovanliga känns det som….


Dorothy Cloughs tre små vikingar stod och vinkade!


Det blev inga inköp för min del på mässan, även om jag var bra sugen, istället blev det lite loppisfynd, det kommer ett eget ilägg om det under veckan!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.