Handy/Windy/Canaria/Focus

Kärt barn har många namn brukar det heta, vilket stämmer mitt i prick på denna servisen från Rörstrand.

På kaffekopp nr 26 ingående i serien Picknick 2 (modellen heter RH) lades en dekor Handy framtagen för att passa till den då, 1955, nya Perstorpsskivan. Handy bestod av en svart streckdekor och kunde erhållas i gul eller turkosblå glasyr.


Handy-mönstret användes även på en hel flintgodsservis, vilken innehöll Gunnar Nylunds delar. Detta skedde i samförstånd, vilket inte alltid var vanligt. Modellerna på dessa är samma som Nylunds servis Gratina. Jag vet inte om alla modeller Gratina-serien gjordes med Canaria/Focus-dekoren, men många är det i alla fall! Ni kan se många av Gratina-delarna i den sista bilden under Canaria/Focus-delarna.


Ovanliga Canaria-tallrikar…


En Gratina-servis!

En ostkupa av Marianne Westman ingick i denna bordsservisen och fick därmed också denna dekoren.


2 svar på ”Handy/Windy/Canaria/Focus

  1. Pingback: Hus och Hem Retro fra oktober 2013. | Loppefund - om at finde og samle på ting.

  2. Pingback: Hus och Hem Retro fra oktober 2013. | Loppefund

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.