Antikmässan 2017 i bilder

Under Antikmässan 2017 så har jag rapporterat en hel del via Instagram, men det är ju läge att sammanfatta intrycken så här en tid efter mässan, så jag gör en resumé med ett bildgalleri! På väg in, fullt med folk såklart!


Bacchus monter, stilfullt som vanligt!
Fantastiskt fin soffa av Svante Skogh för Säffle möbelfabrik, en underbart skåp och så dessa litos av Pierre Olofsson som man suktar efter! Fröjel retro och design blir man aldrig besviken på!
Kombinationen av färgstarka textila inslag och och annars lätta väggar och naturliga träinslag hos von Platen modern form är inte dum!


Ett av mässans utställningsteman var textilier, fanns mycket att se i utställningen och hos säljare runtom på mässan!Var bra sugen på detta tyget, men köpte inte. Ångrade det lite lagom sådär efteråt…


Fanns som vanligt massor av ögongodis, bordet med skiva av Stig Lindberg har man sett innan, men det är inte mindre snyggt för det !
Många säljare med en stilfull mix av keramik och porslin, här bl.a. en del fina tavlor av Lisa Larson!
Klassiskt svenskt porslin, har själv en hel del i serierna från Rörstrand, Pynta från Gustavsberg däremot får man fortsätta sukta efter tyvärr!
Älskar Bojesens soldater, hittade en sån på loppis för ett antal år sen, men skulle kunna tänka mig ett par stycken till!Glas var det tyvärr lite si och så med på mässan tyckte jag, svårt att hitta något bra till rimliga priser. Sortimentet var bäst vad gäller bruksglas, men jag har redan så mycket att det är svårt att hinna använda allt, så därför blev det begränsat med köp på den fronten! Konstglas i mellanprisklass lyste med sin frånvaro!

Det var som vanligt en trevlig mässa, dock så märker man att det tunnat ut med sådant som man kanske önskar att hitta som samlare eller inredare när man letar efter specifika saker! Vi hann med lite samling för oss retrobloggare också, men mycket tyvärr en mycket kort träff då många hade ovanligt bråttom…så bilderna lyser med sin frånvaro i år.

Ett svar på ”Antikmässan 2017 i bilder

  1. Kul att se Lisa Larssons Biskopar. Själv har jag en, den blå längst till höger, och har undrat många gånger om det finns något värde i den. Vi hittade två stycken i en kartong som skulle kastas, i ett förråd och nu tror jag att den får vara kvar.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.