Koppsamlingen då?

Jo, den har blivit större, här kommer några nya varianter 🙂


En ovanlig Gefle-kopp, modell AU, dekoren heter Strimma. Den tillverkades 1970-72, dvs en av de senare dekorerna. Formgivare till dekoren är okänd.


En variant av Pallas-dekoren, i gult! Modellen är AU och dekoren är formgiven av Berit Ternell och tillverkades mellan 1959-64. Detta är en kaffekopp, så jag spanar fortfarande efter en tekopp i denna färgen.


En Gefle-kopp med en icke namngiven dekor, troligen ganska sen i produktionen. Modellen är AU.


Ännu en kaffekopp från Gefle, modellen är E och dekoren heter Amarant och är formgiven av Eugen Trost. Amarant tillverkades från 1960.


Slutligen en kaffekopp från Gustavsberg, modellen är D och dekoren heter Bagett och finns i två färger som jag känner till. Modellen är troligen Stig Lindbergs, men vem som står bakom dekoren vet jag inte, gissningsvis Bibi Breger.

Bilden nedan visar tre koppar i samma modell, två Bagetter och en Lancett. Tyvärr saknar jag fat till två av dem, liksom till min Colorado-kopp i samma modell, men man hoppas ju hitta det så småningom!

10 svar på ”Koppsamlingen då?

 1. Jag kommer inte ihåg, var det inte Lancett..? Har för mig att det var samma som en av mina, då måste det ha varit Lancett eller röd Bagett…

 2. Jag trodde inte det var möjligt att ha nåt i 50-talsporslin som du inte redan har 🙂 Jag pratar om Pallas tekopp i gult.

 3. Jan, ja, det kanske funkar, jag har ju en del att byta med 🙂

  Åsa, å jo, jag saknar ganska många dekorer, men har nog kanske fler än jag saknar…har prövat att efterlysa koppar, men det är sällan man får napp…men har du en gul Pallaskopp som du kan byta bort så är jag ju sugen såklart 🙂

 4. lancett-koppen var ju rysligt snygg. hur ser fatet ut till den?

  jag har en dekor som heter "fyr" på AU-modellen. arthur percy ska visst vara upphovsman. mitten av 60-talet har jag för mig..

 5. Tjo, Fina koppar =) Jag "sitter på" den röda Lancettkoppen utan fat och det röda bagettkaffekoppsfatet. Koppen köptes i tron att den skulle passa fatet men ibland har man inte riktigt koll på alla dekorer =)
  //Webrik

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.