En summering av saker och ting

Så här års är det ganska tunnsått på loppisarna, hela vinterns inlämnade prylar börjar sina, folk spar det som finns kvar och inväntar sommaren…så det är svårt att hitta fina saker tycker jag. Eller så är det bara jag som börjar bli bortskämd kanske…nåja, ett urval av de senaste två veckornas prylar, inkl. en veckas influensa kommer här!

Fyndenv13
Blandad kompott…utöver detaljbilderna så kan man se en okänd vas i kristall, en röd liten glasvas med planslipad botten, troligen svensktillverkad, en Gustavsbergskopp Bamboo white, en Karl Holmberg-bricka och ett exemplar av ”Ormen”, välkänd 80-talsleksak 🙂

Breitling
En västtysk uppdragbar väckarklocka måste man ju ha…i äkta 70-talsorange 🙂

Glasvas turkos
En gammal glasvas, tung, kulslipad och okänd…i alla fall för tillfället!

Höganäs
2 st muggar från Höganäs…80-tal? Märkliga handtag, har aldrig sett såna på så nya prylar, de känns mer 30-40-tal (tänk Percy, Gefle porslinsfabrik)

Lindshammar
En vas för en tia. Okänd trodde jag, skulle precis börja forska på den, när jag direkt hittade en bild. Gissa var den kommer ifrån…?

Riihimäki
Ett par finska kristalljusstakar måste förstås inhandlas. Tillverkare är Riihimäen Lasi (Riihimäki).

Till sist lite textilier, ett par korta 70-talsgardiner(?) och en kort längd av det fantastiska tyget Pavann av Sven Fristedt!

70talstyg

Pavann

9 svar på ”En summering av saker och ting

  1. Handtagen på de svarta muggarna får mig att tänka Signe Persson-Melin, men det kanske är alldeles tokigt …
    Hälsningar
    Gunnel

  2. Hej! Angående de där två Höganäskopparna med märkliga öron. Jag jobbar på Iittala outlet och är ganska säker på att vi sålde såna där förra sommaren… Det hindrar ju förstås inte att det är 80-talsdesign, men ändå!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.