Ny keramik som letat sig in i samlingarna!

Jag har utöver det som jag visade nyligen även köpt en del keramik, det mesta är som tidigare sagt loppisfynd och jag känner mig rätt nöjd med fynden faktiskt!

Strehla vas
En vas från Strehla, har två i denna serien nu, 50-tal bör det vara!

mixade fynd
En tysk 60-talare, ett fat av Vicke Lindstrand för Nittsjö(!) och en bonbonjär i serien Kongo av Ingrid Atterberg, denna var ett Tradera-köp.

Jie vas
Vas från Jie.

Byst
Okänd utländsk figurin. Tysk antagligen!
Bergstenstavla
En tavla av Lars Bergsten.

UE vas Runeborg
Ekeby, vas av Greta Runeborg!

UE vas GA
Ekeby, vas av Göran Andersson.

UE vas Atterberg randig
Ekeby, vas av Ingrid Atterberg ur serien Burma.

UE golvvas Thomson
Ekeby, golvvas av Anna-Lisa Thomson

Bris
Ekeby, vas ur kundserien som kallas Bris, av Ingrid Atterberg!

Stålhane och Skawonius
Ekeby skål av Sven-Erik Skawonius, serien heter Amarillo. Vasen är nog min favorit i år, en Rörstrandsvas av Carl Harry Stålhane, helt fantastisk!

Runn runt – sista loppisrundan innan stoppet!


Rundan bästa loppisfynd för 25 spänn och fikabuffé i Norsbo som hette duga!


Schyssta fynd på min sista loppisrunda i somras! Nu är det loppisstopp under en låång period!

Antikladan i Lilla Edet – en bildodyssé

Antikladan 1

Antikladan 14 Antikladan 13

Antikladan 12 Antikladan 6

Antikladan 4

Antikladan 11 KitschKitsch finns det också, fint instoppad bland allt det andra 🙂

Antikladan 9 KitschVad gör man med en osäljbar 1950-talskopia av en rokokobyrå? Jo detta 🙂

Antikladan 10 Kitsch

Antikladan 7 KällarenKällaren, den får ni inte missa, där brukar jag göra de bästa fynden!

Antikladan 8 Fynd Några inköp som gjordes, det blev två till, en ljusblå Åseda-vas och en turkos skål av Mari Simmulson!

Loppisresans femårsjubileum, resan till Österlen, del 1

Då var man iväg på Loppisresan 2014, femte året i rad!  Skåne hägrar med flera idrottsloppisar, retrobutikbesök och Degeberga marknad, samt en massa trevliga människor som ska besökas så klart! Med på resan är Eli Femtiotalsjakten, Linda Porslinan Stina Allt det gamla goda, Yvonne 50-talskeramik och Jan Form 55 Vi hade planerat att besöka Blå huset i Borrby med Precisensån och Rörums retro och lite byten var inplanerade med Caroline som har bloggen Fina fyndet, Peter med Upsala-Ekeby bloggen samt M och J som har bloggen Loppiswars mfl.

Vi startade vårt Skånebesök i Malmö hemma hos Stina i hennes funkispärla, en trevlig upplevelse! Bl.a. kunde man se denna trevliga tavelvägg 🙂

Efter en sen kväll blev det en tidig morgon som vi svischade ut på Österlen. Första stoppet blev en orgie i Grythyttanmöbler!

Den som drev antiken med alla dessa finingar hade hållit på i många år och hade planer på att snart avveckla verksamheten som i övrigt inte var mycket att hurra för, priserna var för det mesta inte på en sån nivå att det var aktuellt med några större inköp, men några mindre fynd gjorde vi i alla fall och en del kul grejer såg vi, som denna gamla låda för försäljning av något, kaffebönor i lösvikt kanske?

Efter en del kuskande runt under fredagen blev det flera stopp med trevligt innehåll, men bara ett inköp för min del (se nedan)!

Benny med tavlan

Vi besökta bl.a. trevliga Rörums retro som drivs av Jessica och Micke i sitt sommarhus i Rörum. Jag har känt Micke i många år, men vi har aldrig lyckats få till ett möte i verkligheten förrän nu. Så sent som förra sommaren stoppades familjebesöket som var planerat av magsjuka…men äntligen fick vi till det i alla fall! Vi strosade runt i butiken och beundrade alla fina saker, och så blev vi bjudna på rejält fika i deras fina trädgård!

2014-07-18 14.44.10
Jessica i sin butik!2014-07-18 14.45.14 Jag instagrammar Linda som instagrammar porslin 🙂2014-07-18 14.46.38Ooh så mycket fint! Jag och Micke har bytt koppar i mängder under åren, så de flesta av de godbitar man ser på bilden finns också hemma 🙂

Efter några fler stopp så kom vi äntligen till Borrby och Blå huset Bed & Breakfast, som drivs av Carina och Anders Öhman, där vi skulle bo i två nätter mellan våra utflykter! I detta rummet, 70-talsrummet, bodde jag! Det finns tre rum i olika stil till uthyrning, fantastiskt trevligt!

Efter ännu en sen kväll med trevligt sällskap av Anders och Carina, så skulle vi upp tidigt nästa morgon för avfärd till Suckarnas gång och den loppis som hålls där varje lördag morgon under sommaren! Målet var att vara på plats 6.30, vilket vi nästan lyckades med! Vi hann även ta en titt i butiken och spanade in deras fina privata boende i huset!


En tidig morgonbild utanför Blå huset

Efter att ha strosat runt i Suckarnas gång och fyndat en hel del så var det dags för medhavd frukost, Anders hade laddat upp med en rejäl hotellfrukostpicknick i det fria 🙂

Efter ytterligare en sväng på loppisen så drog vi i väg till mitt livs första idrottsloppis, Simrishamns IK ordnade detta, men tyvärr var det ju inte riktigt det jag sett framför mig, utan man fick buda på sakerna…priserna på det som var bra drog iväg ganska högt, men jag lyckades i alla fall hitta en billig sak så att jag slapp komma tomhänt därifrån 😉
Innan vi drog mötte vi upp med Fina Fyndet som så här under semestern bodde i närheten, så jag kunde lämna över lite prylar som vi bytt, mycket trevligt att träffas igen såklart, förra gången var på mässa i Stockholm för några år sen!

Loppiswars
Linda och Micke (från Rörums Retro) ser förvånansvärt glada ut, trots att Darth försöker sno åt sig godbitarna på idrottsloppisen i Simrishamn. J på Loppiswars har förtjänstfullt sett till att allas vår antihjälte hamnade i mitt fotografi 🙂

Dagens potentiella höjdpunkt var den stora idrottsloppisen i Janstorp, och snacka om mängder av saker och mängder av människor! Det fanns några fina saker där också, men tyvärr var även denna budloppis, så mitt potentiella inköp av en stor blå PO Ström gick åt skogen, jag drog mig ur när priset hamnade i närheten av vad de brukar kosta, då är det ju ingen vits längre…otur att det fanns fler som var lika intresserade som mig! Jag hittade lite småsaker biligt, men inga stora fynd tyvärr. En trevlig sak var däremot att jag hade avtalat lite byten med ena parten i Loppiswars, även känd som @loppstinens på Instagram. Han hade lyckats lite bättre än mig på loppisen, men generellt var det inte jätteslätt att fynda eftersom det var budgivning som gällde.

Efter en lång och het dag så tog vi oss till slut till Degeberga antikmarknad där vi strosade omkring några timmar, vilket var kul trots att man var ganska slutkörd!


Lite blandat, en ovanlig och fin PO Ström i lila, eller Alsterfors i alla fall, man är lite oense om det 🙂

En ovanlig färg på denna modellen av vas från Åseda, men för dyr för inköp…

Ett gäng fina Arabia-koppar som jag inte heller köpte…

Denna hade jag verkligen velat ha, en krokodil av Taisto Kaasinen för UE…men den låg helt utanför min budget tyvärr…

Jag hittade en del saker där och stötte på Katarina (aka @eden_deluxe) som visade sig ha med sig en fin skål till mig från Henrik (aka @hencopenko)! Hon hjälpte till att sälja på marknaden, och fina saker hade de också minsann!
20140720_124807

Jag träffade även Peter som har den fina bloggen Upsala-Ekeby (IG @ueretro ) för lite porslinsbyten, vilket var kul!

Till slut började det bli ro bland stånden och folk laddade upp på annat håll inför den officiella premiären på söndagen, dit även vi skulle!

Mer bilder från Degeberga kommer i ett eget inlägg, då jag även visar fynden som jag fick med hem!

Allt i allt, en fantastisk jubileumsresa, som vanligt fullspäckat, men väldigt kul saker som vi upplevde under dessa dagarna!