Ett par av helgens loppisfynd!

Ljusstakarna från Gense behövde en rejäl dos kärlek innan de kom till sin rätt…

…men med lite puts så blev de ju genast bättre! Ljusstakarna är belagda med en plastlack som hade gulnat och flagnat, den är numera historia tack vara varmt vatten och ättika, så att man kan putsa dem och hålla dem fräscha!

Gense efter

Ljusstakarna som designades av Kjell Engman för Gense 1979 producerades endast under en begränsad tid, därför är de inte helt vanliga att hitta på loppis! De finns i tre olika storlekar, så nu blir det till att leta efter de andra såklart, för allt blir ju snyggare i grupp 😉

Gense S 1

Gense S 2

Gense S 3

3 svar på ”Ett par av helgens loppisfynd!

  1. Hej!
    Googlade mig fram till detta inlägg – föll nämligen handlöst för ett par Saturnus-ljusstakar på Antikmässan nu i helgen (båda 20 cm). Hade aldrig sett dem tidigare. Även mina var i sorgligt skick – jag gjorde ett försök med silverputs, men det blev nästan värre :(. Ser att du använde dig av varmt vatten och ättika – innan jag kör igång undrar jag om du bara kunde vara snäll och berätta hur du gjorde? Vilka proportioner ska man blanda, och hur går man sedan tillväga?! Har försökt googla, men går bet.
    Mycket tacksam om du har möjlighet att ge mig lite tips!
    Hälsningar,
    Kerstin i Stockholm

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.