Det där med att hitta fakta om saker…

Jag loppisfyndade en vas för några månaders sen som jag inte varit säker på var den kom ifrån, stilen var sån att det kunde stämma på flera olika svenska fabriker, godset under var brunaktigt vilket var lite skumt, men man kunde skönja lite rött lergods möjligen, och märkningen kändes som Rörstrand, en 9a med en punkt efter, så det var min gissning. Den typen av lergods var ganska vanligt hos den på 1950-talet så det var inte helt otroligt…

Rörstrandsvaser 2

Idag så hittade jag ett krus som var väldigt likt vasen, samma serie tänkte jag direkt! Märkningen på denna var lite annorlunda 120 / 4, vilket också är en typisk märkning för ett gods från Rörstrand, ett gods som jag tidigare spekulerat i att det tillverkats åt någon varuhuskedja. Liknande märkningar finns på annat Rörstrandsgods från 50-talet, nummerserierna påminner starkt om de som tillverkats åt Turitz & Co samt Åhlén och Holm. Jag har förstås inte hittat någon handfast information om detta, men så småningom dyker det nog upp!

Som grädde på moset så var också godset synligt, rött lergods, precis som jag spekulerat tidigare!

Rörstrandsvaser 3

Rörstrandsvaser 1De två vaserna, som jag nu är ganska säker på att de kommer från Rörstrand!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.