Retrobloggutmaning – tekniska retroprylar i hemmet

Det var länge sen vi körde en bloggutmaning nu, men efter ett förslag från Carina med Precisensån så tänkte vi att vi skulle visa lite gamla elektriska prylar som är favoriter i hemmet!

Jag tänkte visa två saker, en riktig favorit, som tyvärr inte funkar fullt ut, men ack så fin den är! Bang & Olufsen Beomaster 900 M från 1964, en klassiker i hifi-världen och en Philips elvisp som används ofta i köket!

Beomaster900M

Högtalare

Mer om den kan du läsa här!

Philipselvisp

Denna klassiska elvisp är toppen, finns även stativ till den, men jag har inte hittat något sånt ännu, däremot har jag två maskiner, så att man kan fortsätta använda om den andra går sönder. Betydligt mycket längre livslängd än dagens maskiner dock, då de är 40-50 år redan nu 🙂

För att spana in fler deltagare i bloggutmaningen kolla listan nedan!

Precisensån

Fröken Otilias köksskåp

Retroknopppen

Vintage spyglass

Form 55

RetroIda

Tant Emmas bravader

6 svar på ”Retrobloggutmaning – tekniska retroprylar i hemmet

  1. Hade flax på senaste auktionen å köpte ett par B.O högtalare (sånna som du visar) för en 50-lapp. Superbra ljud och erkända för sin kvalitet.
    Elvisp – ja det är ju att lägga på sig ett lager så att man klarar sig i framtiden…. för dagens prylar har ju inte det där lilla extra!!!

    • Ja, de är fina! Jag har ett par större med, som jag fixat då en lödning släppt! Har massor av sånt här hemma, faktiskt flera BO-förstärkare tom 🙂 Bästa är min Sonab-högtalare som dock kräver renovering då några diskanter är trasiga.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.