En salig röra

Det blev en hel del inköp igår, får nog börja bromsa lite om det inte ska svämma över…bara så svårt att låte bli fina grejer till småpengar, detta sagt med söndagens besök på Kupolen för klädinköp till barnen…suck!

Om vi börjar med besöket på Erikshjälpen så blev följande ting inhandlade:

1 st TV-fat Rörstrand ”Blå Eld”, Hertha Bengtsson, min första Blå Eld. Nu vill jag ha en kopp till för ordnings skull!
3 st låga skålar eller fat Gullaskruf ”Vineta”, Kjell Blomberg
1 st okänd rektangulär blå glasvas, tycker den känns bekant men inte mer..?
1 st duk med härliga färger
1 tygstycke med löv
1 längd av tyget ”Lapp-Line” från Mölnlycke, design Ola Tammelander (nån som vet nåt om honom?)
1 bok, ”Tyger – inred med svenska textilier” av Uuve Snidare
1 bok ”The Second treasury of early american homes” från 1954

Jag drog sedan vidare till Kupan på Brynäs där det blev lite till…

2 st små svenska metalljusstakar och ett litet fat i metall (har sett det förut, men var?)
4 st svarta assietter, Bo Fajans
1 st grön svensk lampa, kan ni gissa var den kommer ifrån? (jag vet, den är märkt…)
1 gaffel och 1 kniv
2 st små burkar Upsala-Ekeby, Ingrid Atterberg. Samma serie som jag har två vaser i, kul!
1 kuddfodral
2 set med vardera 2 längder tyg, det ena troligen modernt men ett snyggt retromönster lite som Stickans ”Boulbous”, det andra med ett lite retroaktigt mönster, blå bas

När jag skulle hem, gick jag på Myrorna och fyndade 3 st Iittala ”Gaissa” highballglas, 2 st Gefle-tefat, ett grytunderlägg, ett 70-talstyg (med foder) samt 2 st 70-tals kuddfodral. På Myrorna hittar man nästan alltid nåt även om man går in varje dag…

Jag åkte bil igår, så jag svängde förbi Sandviken på vägen och fyndade då två set med gardinlängder, det ena randigt (3? längder) det andra med blad och så en kanonfin UE-vas, Ingrid Atterbergs ”Yondel” nr 2432!

Slut.

8 svar på ”En salig röra

  1. Jösses vad grejer! Vilka fynd!! Den gröna Flygforslampan skrev jag ju om för ett tag sen, fast vi har en orange! 🙂 Och Blå Eld fatet, vilken lycka!

  2. Mycket fint! Svårt att bromsa tycker jag…. Däremot så börjar jag bli lite mer kräsen…. Vill inte ha naggat porslin tex. Delar ur Blå Eld hade jag inte tackat nej till! Fantastisk blå nyans!
    Ska stå på bagageluckeloppis i Vänersborg i helgen om vädret tillåter. Då ska det avyttras en del jox är det tänkt=D

  3. Sitter här och avundas dig för alla fynd du lyckas med. I min stad är chansen verkligen minimal att hitta guldklimpar, men jag kanske inte är nog ihärdig med mina sporadiska besök på RK. Kanske måste masa mig dit åtminstone ett par gånger i veckan för att ha nån chans…Kom iallafall för inte så längesen över en skål och två fat med grön Vineta, men skulle vilja ha fler fat. Säljer du? *flirt, flirt* 🙂

  4. Emma: Inte kan det väl vara så dåligt där uppe, när jag var där i somras fyndade jag en hel del, men man måste förstås besöka flera ställen och relativt ofta, sen kan det ju finnas ställen med mer fyndpotential än andra, så är det här med! Som svar på din fråga så säger jag visst kan jag tänka mig sälja Vineta, jag har ganska mycket, betydligt mer är det jag fyndade idag. Du kan mejla mig så kan du få en lista och så kan vi diskutera pris och så, Mejlen hittar du i profilen!

  5. Om du slänger iväg ett mejl till porslinsbloggen (at) gmail.com så kan vi diskutera…lampan har nu stått i en hylla snart 2 år så det är dags att den får komma till nytta!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.