Lördag; loppis och soffa hämtad

I lördags skulle jag hämta Kandidaten-soffan som jag lämnade kvar på loppisen då den inte gick in i bilen, och passade på att besöka Fyndservice på Timmervägen för den sedvanliga lördagsloppisen som varit igång några veckor sedan sommaruppehållet. Jag gick in och det tog 30 sekunder innan mitt första köp, 2 st UE City-krukor (Hjördis Oldfors) och en Astra gräddsnipa,,,sedan strosade jag runt lite, köpte ett tufft lakan med örngott och ett stort tygstycke för en selma, härlig inledning (filten är ett gammalt fynd)! Det var inte så fullt med folk och inte heller fullt med säljare, så jag trodde jag fyndat färdigt och var på väg ut…men då såg jag 6 st svarta Colorado-assietter för 30 kr som jag slog till på!

Mitt på dagen så skulle vi ner på stan och jag ville då att vi först besökte en stadsdelsloppis i Gamla Herrgården och Nybron i centrala Falun, resten av familjen nappade och på första stoppet köpte jag 3 litografier, en 50-tals sänglampa och en Nittsjö-vas, totalt 100 kr. Vi traskade vidare, sambon köpte en slags hylla för vantar som hängs på element, stringvariant och en massa tygstuvar, medan jag slog till på några stora rostfria skålar för en tia stycket. Kvinnan som sålde ville bli av med allt snabbt och när jag frågade om priset på 3 st hummertallrikar från Gabriel, fick jag dem plötsligt…Alexander Lucas-tur var det visst nån som kallade sånt där 🙂

På sista promenadstoppet hittade jag en 70-tals plastlampa med orange skärm som hamnade i lillkillens rum! Det börjar likna 70-talsretro där nu… (får fota lite senare :-))

Efter loppisen fikade vi på Thunströms handelsgård ett slags museum med en fin innergård entré från Slaggatan, det var sista öppna helgen för sommaren och vi hade aldrig varit där så då passade vi på! Fikat då? Jo, det var helt okej och billigt, kaffe, läsk och kakbitar till 4 personer för 70 kr, perfekt avslutning på en loppisrunda!

5 svar på ”Lördag; loppis och soffa hämtad

  1. Du hittar, som alltid, mycket fint!70-tal i barnrum är så härligt. Alla glada färger och mönster passar fint till de små. Jag fixar fortfarande lite som jag tycker hos min 4-åring men här om dagen sa han stopp…. Blommiga gardiner är tjejigt. Det ska vara "eldsflames"….:S Ska bli kul med lite interiörbilder från dig!
    Hälsa din myra att jag saknar hennes inlägg!

  2. härligt att du fick fynda lite krukor! själv började jag samla på just dom där krukorna för några år sedan men nu har dom blivit så popuklära att det är näst intill omöjligt att fynda dom, haha, men du verkar ju ha haft tur! 🙂

  3. Bra att ha fler rum att sprida fynden i! Själv rättfärdigar jag vissa inköp med att de ju passar bra i gästrummen på landet… Ska nog göra 60-tal av gästpentryt… och litet "antikt! i ena gästsovrummet.

  4. Libby: Hahaha…ja så kan man ju se det, själv har jag inte planerat några inköp mer än i en liten tanke, ofta blir det bara spontant så att jag gillar nåt och då slår jag till om jag har pengar! Detta gör ju att det blir många små billiga inköp och nästan inga stora dyra som tur är!

    Angående Citykrukorna så har jag 3 totalt nu, varav den största tyvärr är sprucken, så den används som ytterkruka med fat under, de jag hittade i lördags är mindre. Jag skulle dock kunna tänka mig att byta Citykrukor mot nåt annat i City-serien om det är någon som har?

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.