Glas, assietter, tyger och lite annat…

…blev det på gårdagens runda. Jag stoppade till på Kupan på Brynäs och köpte en Lindshammar-vas i en härlig blåturkos färg och några tunga glas på fot där, sedan drog jag vidare till Valbo och Gävle Biståndsgrupp, där hittade jag inget, jo förresten en sån stålpall som jag har två av, men den stod bakom kassan i väntan på att kunden som köpt den skulle hämta pengar…det var synd. 75 kr är annars ganska billigt…

I Sandviken stannade jag på PMU:s loppis som har öppet på torsdagar och fyndade 5 svarta Gefle-assietter, till Zebra-servisen, 20 kr…köpte även 6 glas för 24 kr och två gardinlängder som jag blev nyfiken på.

Sista stoppet var Sandviken kommuns återvinning i Galaxenhuset, där hittade jag en massa kul saker!

8 st Reijmyre selterglas, 40 kr
2 st gröna läckra dricksglas 20 kr
10 st assietter, två storlekar, Upsala-Ekeby, 50 kr.
1 kryddset, japanskt i något okänt mörkt träslag, mycket läckra, 30 kr

På bilderna finns även lite grejer från tidigare i veckan, tyger, grön glasvas mm.

De färgglada kartongerna känner ni väl igen vid det här laget, ”Fallande löv” från kampanjen som blev kort men intensiv…

12 svar på ”Glas, assietter, tyger och lite annat…

 1. Anna: Helsvarta assietter som matchar Zebra. Dessa kom innan det fanns Zebra-assietter. Assietterna är samma form som Zebra-assietterna.
  Fyndet är inte lika häpnadsväckande…men bra ändå!
  Kattching och Skaffaren: Tja, sanningen är väl att jag inte egentligen har plats, i helgen ska vi städa och röja, då ska jag packa undan en del, sortera enligt:
  1) Spara
  2) Sälja på Tradera
  3) Loppa bort
  4) Kasta(?) eller skänka bort…
  Vi bor iofs ganska stort, har 250 kvm varav vi bor på 125 kvm. Undervåningen består av: Utrivet kök, "verktygsrum", "samlingsrum" = där samlingen finns,,,tvättstuga, hall och "skräprum", dvs där allt "skrot" samlas = ostrukturerat förråd med reservdelshyllor för glas, porslin mm. Ska jag ta några bilder innan vi städar…:-) ??

 2. Ja, ge oss BILDER!
  "Samlingsrum" – jag tänkte direkt vad trevligt att det finns ett helt rum i alla fall för familjen att samlas i… men nä… det var inte den som skulle samlas där. 😀

 3. Zebra-delar för en tjuga?? Sitter med hakan långt nere vid navelhöjd, absolut i kategorin för bra för att ske! Gratulationer min vän!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.