Det flyter på…

Under veckan har jag hittat ganska mycket måste jag tillstå, det kommer att bli lugnare framöver, måste röja iväg mer av det jag planerat innan jag kan köpa mer grejer…fullt? Nähä…

Till skörden då.

Efter besöket på Myrorna i måndags, då jag köpte bl.a. kastrullen, har jag hunnit några rundor till, på bl.a Erikshjälpen och några loppisar i Sandviken.

I onsdags hittade jag en tjusig dansk snurrbricka från Digsmed, två fina fat (Toreador)av Lillemor Mannerheim, en glastillbringare och en massa julgransprydnader (kommer som ett eget inlägg), varav några är fantastiska. Tyvärr lyckades jag slå sönder det ena större Gefle-fatet, hemma till råga på allt, men jag tog med det på bilden i alla fall, man ser sprickan tydligt…


I torsdags åkte jag förbi Biståndsgruppen i Valbo efter jobbet och fyndade, rejält får jag tillägga, en fin vit glasvas, två Bo Fajans-assietter, en röd glasvas (Gösta Sigvard – Lindshammars glasbruk) och en grej som jag tänker berätta om i ett eget inlägg senare, däri ligger det stora fyndet!


Vidare på vägen åkte jag in i Sandviken och besökte PMUs loppis och kommunens loppis i Galaxen-huset. Jag gjorde några fynd där med, ett mindre färgat glas, två ljuslyktor i opakt glas, en Ystad-metalljusstake, en 50-tals keramiktavla och en glasskål signerad Holmegaard.


Ljusstaken från Ystad med sin maka som jag hittade för någon vecka sedan

Sista stopp på hemvägen var Hofors och en loppis där. Jag köpte två glassljusstakar, 4 st Ittala Kalinka-glas, en ISI-vas, två små glasfat, en Gefle-gräddkanna och två Arabia-skålar. Uppdaterat: Ljusstakarna är tydligen från Gullaskruv, tack för tipset Libby!Ljusstakar från Gullaskruf

I fredags var jag ut en sväng till Ta-till-vara i Falun på lunchen och hittade lite saker, 6 st Arabia Teema-assietter, två st Ittala Kekkerit dessertskålar och en vrålsnygg elljustake, en i personalen ställde precis ut den när jag passerade, jag slog till direkt för 40 kr! De röda ljusmanschetterna är gjord i plast och är lösa.

Teakbesticken, julduken, den gula Gefle-kaffekannan och Kockums-skålarna är fynd från Falu Secondhand, även dessa i fredags, precis innan stängningsdags!

Resten av prylarna på bilderna (ännu en Fuga-skål, ett par svarta ljusstakar, 50-tal, samt en karott i BA-modell från Gefle en ljusblå kanna), hittade jag på Myrorna under luncherna i veckan!

Gutår!

9 svar på ”Det flyter på…

 1. Ja, herregud, du är ju loppisarnas okrönte konung. Skulle vara kul att se dig in action. De två små gröna eller blå ljusstakarna som finns på två bilder, på den andra står de vid fiskfatet, är med 99 procents säkerhet Gullaskruf. Jag fyndade en likadan med etikett kvar häromveckan. Kanske visste du det redan, men nämner det eftersom du inte skrev ut det och därmed kanske inte visste 🙂

 2. Libby: Lite finlir med vänster lillfinger bara 😉 Vissa har kantarellögon, andra har ett öga eller tre som kan urskilja fynd i en mängden på loppishyllorna :-))

  Du är mer än välkommen till Gävle en onsdag eller så, vi kan ta en runda på loppis och museet som jag lovat!

  Tack för tipset om ljusstakarna, det är oerhört svårt identifiera saker man aldrig sett tidigare, ska uppdatera informationen!

 3. Vad roligt att få veta att det var Gullaskrufljusstakar. Jag köpte två genomskinliga på loppis förra veckan och trodde aldrig att jag skulle få reda på tillverkaren.

 4. jösses vas fynd! så mycket fyndar jag bara på somrarna när det är stor loppis. De svarta ljusstakarna var ju dösnygga!

  • Om du menar de petrolblå små stjärnformade som jag skriver att de kommer från Gullaskruf så gör de det. De heter ”LA” och är troligen formgivna av Lennart Andersson. Jag har bilder ur en katalog så det är 100% säkert 🙂 Jag har dessutom numera flera i olika färger och många har Gullaskrufs-etikett.

  • om jag förstått rätt så var Skerfe Nilsson en textilformgivare som hade affär där hon sålde andra designade saker också. Den etiketten på ett föremål betyder alltså bara att den är såld i den affären.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.