En vanlig lördag..?

Nej, idag har jag fortsatt att packa och röja hemma…äntligen börjar det märkas lite också, både på antalet lådor och i rummen som jag röjer ur! I morgon baxar jag upp minst 15 lådor och en del möbler på vinden så är det ur världen! Jag har också packat ett 20-tal lådor för att sälja på Tradera, det blir minst 3 gånger mer innan jag är klar med den första rensningen…
Dagen inleddes dock med ett besök på Fyndservice, främst för att genomföra ett byte med Maria och Emil på bloggen En omaka kaffekopp! Jag hjälpte dem att fylla på förrådet med Rörstrandskaffekoppar i modellen VB, några kompletta dubbletter, några udda koppar och en trave fat. Själv fick jag två stycken DM-koppar, ”Matilda” utan fat och ”Sippa” av Marianne Westman och en fin Rörstrandsvas som de fyndat här i stan.


Matilda-koppen har ett lånat fat från Gille, men färgen stämmer nästan!

Vi hann förstås med en sväng inne på loppisen med, det är ju alltid kul, vi fyndade lite både ”de omaka kaffekopparna” och jag 🙂


Den uppmärksamme ser förstås en ”Kvadrat”-burk av Signe Persson Melin på bilden också, den är ett fynd från veckan som slank med på bild.

Mina fynd var en fin stor pjäs av Inger Persson (IP) för Rörstrand och en fantastisk Gullaskrufs-vas, skulle tippa att det är Kjell Blomberg som ligger bakom, men jag tar tacksamt emot information! Färgen är Indigo. Edit: Vasen heter KB 55/54, formgiven 1955 av Kjell Blomberg!Vas KB 55/54 Kjell Blomberg för Gullaskruf 1955

13 svar på ”En vanlig lördag..?

 1. en liten Åseda har du också med bland "fynden". Jag hittade inte något speciellt idag. En dam sålde två lampfotsämnen som ljusstakar, men där hjälpte jag till med att berätta att det var Börnestuket som gällde.

 2. Pop serien är fräck tycker jag. Vi "landade" en del för någon vecka sedan.
  Skall bli spännande att kolla in din Tradera sida när allt är upplagt.

 3. Du har inte ett rött litet Reffla-fat bland det du rensat ut? Är ute efter ett sånt där jättelitet fat (kuvertaskfat? ljusfat?) som är 6-7 cm i diameter. Jag tänkte ställa gräddkannan på det för det blir alltid fläckar på duken!

 4. Carola: Vilken menar du då? Det är ju en Gullaskrufsvas den Indigo-färgade med klarglasfot, sen är det ju inga fler glasvaser..?
  Lybtar: Ja, visst är den! En rejäl pjäs också, relativt billig också, 100 kr! Jag slänger nog ut lite ikväll, får se hur mycket det blir…har nog packat en 30 paket drygt nu, men har minst lika mycket kvar på bordet…
  Anna: Nix, inga röda Reffla överhuvudtaget…skulle gärna ha lite röda assietter dock! Hittar jag ett sådant litet fat så reserverar jag det till dig det lovar jag! Jag har dock inte ens ett i klarglas ännu… 🙂

 5. Nja, nog är de jag har Åseda i alla fall. Det skulle vara att foten är slät som gör att den kan vara märkt med GullaSkruf. Jag får väl lägga in bild på FB på de jag har som är Åseda. Men som jag skrivit tidigare, Åseda sålde till andra glasbruk som "förädlade" och satte på egna etiketter. Men inte värt att vara för påstridig.

 6. Pop-ljusstaken är verkligen läcker, vore väldigt snyggt att ha flera sådana tillsammans.

  Har skickat över en bild på kannan och sockerskålen. 🙂

 7. Oh Pop är fina grejer! Har stått och fingrat på en i Leksand två år på raken, men den är fortfarande för dyr med tanke på att skicket inte var det bästa. Ett riktigt fynd har du gjort! 🙂

 8. Ja, men håll med om att det kan vara hur knepigt som helst med artbestämning när vaser som är så lika varandra är från olika glasbruk. Nog måste de ha tagit intryck ordentligt av varandra där nere i Småland. Men, då har jag också några från Kjell Blombergs hand…

 9. Absolut! Det är ju ibland helt omöjligt att skilja grejerna åt!
  Menar du att du har likadana vaser som min av Kjell B? Det vore kul att se!

 10. Skönt att få lite gjort! Det kommer nog att ta tid att slänga ut allt på tradera dock. Men vad ska man annars göra nu när det är ruggigt ute?

  Samlingen kvadratburkar växer här hemma hos mig…

  Lycka till!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.