Fynd från veckan

Under veckan har det inte varit så många besök på loppisar, tiden räcker inte till och dessutom så har familjens bilar varit under reparation ända till i torsdags…utan bil är det svårt att kunna besöka alla ställen som jag brukar…

Men, men, torsdag var ju en fin dag med några besök som resulterade, först Erikshjälpen på lunchen, sen PMU och Ånyo i Sandviken på vägen hem!

Bildkavalkad!


NilsJohan Singoalla bestick, passar perfekt in bland de som jag redan hade, endast 50 kr för allesammans. lite slitna var vissa, men med lite uppfräschning så blir de fina!


Detta är troligen Iittala-glas, men jag måste kolla lite i boken först…en femma stycket!


Uppdatering: Jo, dom heter Marski och är formgivna av allas vår Tapio Wirkkala för Iittala!


Jag trodde detta var Lorry-glas från Reijmyre, men blev osäker när jag kollade på bilder..ska forska vidare lite så får vi se! Tallrikarna är Teema från Arabia


Så var det dess vikingar i glas från…? Ja, nånstans har jag sett en diskussion om dessa, ni ser ju att de liknar Upsala-Ekebys vikingar av Taisto Kaasinen… Uppdatering: Hos Svenskt Retro var det ju som jag såg en massa vikingar! De av glas kommer från Lindshammars glasbruk!


Servisen Teema från Arabia bygger på Kilta-servismodellen av Kaj Frank. Jag har haft ganska mycket delar av denna som jag sen sålt vidare, men denna grå variant har jag aldrig sett tidigare! Delarna verkar nästan nya!


Häftiga vickningsbestick! Har sett dem innan, men var..? Tyvärr bara två gafflar och en kniv!


Krukorna från Gefle är fina tycker jag! 20 kr/st gav jag vilket är okej 🙂 Vet dock inte hur faten ska se ut, så om någon har bilder får ni gärna mejla mig!

9 svar på ”Fynd från veckan

 1. Alltså, jag tror att det där är Edenfalks allglas för KF. Kommer med ett inlägg om det på min blogg idag, för jag hittade dem på två antikaffärer i Uppsala igår och diskuterade det med Karin Cassel på Qepta.

 2. Jag känner verkligen igen vikingarna, men jag kan inte placera var jag sett dem.
  Skall bli spännande att få reda på mer information.

 3. Helena och Stina: Ja för det första är dom ju ofta uttorkade, så då är det olja som gäller. Knivarna var behövde mer, så dom har jag parkerat i en mugg med olja. Jag köpte Fulgentin på en affär här i stan för att testa, det är ett rengörings- och återfettningsmedel som innehåller citrusoljor mm, det funkar ganska bra på bakelit och nylon tycker jag, det kan man ju använda på teakmöbler också mm!

 4. Jan och Kerstin: Det vore kul att se bilder där man kan verifiera vad som är vad som är vad! Ska kolla om du lagt in info Kerstin!

 5. Helena/Ramon: Ja, det var nån bloggare tror jag som samlade på alla typer av vikingar, ska leta lite så får vi se!

 6. Roligt att se dins fynd! Jag kan med glädje lägga in en uppdatering på vikingarna i glas.

  Förra lördagen besökte vi en loppis i Kungsör där jag inhandlade en viking med etiketten kvar. "Handmade in Sweden by Lindshammar"

  Konstigt och roligt att vi ofta köper liknande saker ungefär samtidigt. Det är inte första gången…

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.