Dagens fynd

är verkligen köpta idag allesammans precis som titeln säger!

Måste säga att det var en del roliga saker som jag hittade, två fina delar från Gefle, en pampig Pompadour från Rihimäki och en del annat!


Ett krus, etikettsmärkt Sesam keramik inhandlades på Bandyboden i Skutskär, nya bekantskaper för mig både Sesam och Boden.


Två fina snapsglas, okänt ursprung…En Percy-kanna från Gefle, modellen heter AU (samma serie som kopparna) som ni kanske kommer ihåg. Tyvärr inget lock, men det kanske dyker upp, vem vet!


En glassejdel, kulslipad puntel. Okänt ursprung.


En fin liten Geflevas/krus, modell HZ och en solgul glasyr.

Jag sparade de två finaste fynden till sist, först en mycket läcker Rihimäki-vas av Nanny Still, ”Pompadour”.


Vasen är annorlunda från andra Pompadour jag sett, större diameter och liten annan form…

Till sist en riktigt roligt grej, jag samlar lite på en Gefle-serie som verkar vara ovanlig, jag har en större del på gång, men denna lilla såskanna är egentligen den första delen som jag har fått tag på! Visst är den snygg?! Den har lite kantnaggar, men det skiter jag i när jag hittar en sån ovanlig del! Glasyren heter ”Turkos”Serien med det coola namnet ”Indiana”

7 svar på ”Dagens fynd

  1. Sedär, det där kruset från Sesam har jag två kompisar till. Vad roligt att se att det finns andra delar att leta efter! 🙂

  2. Håller helt med dig, Indiana är undrebar – Grattis!!! Tänk om man kunde springa på kannan eller delar med det intressanta namnet "skålrik 19,5cm"……

  3. Snygga fynd som alltid! 🙂
    Den lilla gula Gefle-vasen var jättesöt och Pompadour-vasen är så läcker! Har aldrig sett Indiana förut, är den tydligt märkt? (Så man vet vad man ska hålle utkik efter åt dig.)

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.