En blandning av fina fynd!

Jag var ju inte på Antik och kuriosa i helgen vilket många bloggare var, men det betyder ju inte att man inte kan fynda lite 🙂

Utöver de fina Tona-föremålen från Johansfors hittade jag dessa saker under veckan!

Först två kuriosa-föremål, först en mandelkvarn, Made in Sweden nr 8 som saknar stycket som man ska pressa med, men det borde fixa sig.

Den andra grejen köpte jag för att den var så häftig och i nyskick trots sin ålder. Frågan till er blir då, vad är detta? Om ni inte vill gissa får ni kika här 🙂

Denna snygga vas känner ni kanske igen, i alla fall så kommer den från Bergdala glasbruk!

Några snygga plockgafflar från Nilsjohan, samma skaft som teskedarna Inga, så vi kallar dem Inga II 🙂

Ett snyggt glas!

En samlad bild!

Inte var detta allt heller, lite mer kommer här!

En ljusstake/vas som jag misstänker kan vara ur serien Arkipelago av Timo Sarpaneva för Iittala…men jag letar information!

Nästa två ljusstakar kommer från Lindshammar, formgivare är Christer Sjögren. Båda ljusstakarna är dessutom signerade undertill, inte helt vanligt att se på Lindshammar-föremål! Mycket fina tycker jag, troligen från 1960-70-talen!


Ett litet förstoringsglas, bra att ha tycker ja´.

Ett stort och fint fat från Gullaskruf, Spets heter serien som är formgiven av Kjell Blomberg. Jag har en hel del delar i denna serie, vaser, skålar.


Ett annat fint fynd i veckan var denna stora vas från Upsala-Ekeby, serien heter Sagina och är formgiven av Mari Simmulson. Vasen har nummer 4417. Jag har sedan tidigare ett flertal delar i denna serie, ni hittar några inlägg här!

Samlat!

En fin fyndarvecka med andra ord!!!

4 svar på ”En blandning av fina fynd!

  1. Så fina fynd…det andra föremålet måste väl vara ört-kryddkvarn?
    Lidshammar ljusstakar har jag haft i brunaktigt och i blått glas. Ue vasen är bara så fin!

  2. Helena: Ja, var lite tuff, men jag tänker använda den, dom där gamla grejerna funkar mycket bra och dessutom går dom att skruva fast ordentligt till skillnad från den som vi har nu med sugkopp…
    Re-dizain: Japp, du har helt rätt, hade aldrig sett en sån tidigare, men den är jättefin!
    När det gäller ljusstakarna så har jag också haft såna som du menar, i olika färger, blått, brunt, grönt, klarglas, gult, de flesta gav jag till Kerstin Kokk som har en lite samling av såna 🙂 Denna "klumpen" misstänker jag vara en lite mer genomarbetad förlaga till de andra ljusstakarna (båda har samma formgivare), denna är också handsignerad undertill vilket är ovanligt!

    UE-vasen är nog favoritfyndet (utöver Tona-delarna då) och det är ju extra kul att hitta en så här stor variant i helt felfritt skick för ett förhållandevis bra pris! Jag saknar inte så många delar i serien nu, några större fat och lite annat!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.