Rapport från Hedemora

Tjolavipp och hej, här kommer en rapport från loppisen i Hedemora!

Jag hade ju planerat att packa upp allt klart på fredagen så att jag skulle kunna ta det lugnt och skönt på morgonen och strosa runt lite och ta bilder på uppackande människor och sprängfyllda bord, men ack vad man bedrog sig…

Jag hade lånat bil för att kunna hämta släpvagnen i god tid, men det började inte riktigt som jag tänkt mig, istället var jag sen som attan ifrån jobbet på fredagen och kom inte hem med vagnen förrän efter klockan tre, vilket innebar att jag var en timme sen till Hedemora. Jaha tänker alla då, men tre timmar ska väl räcka att packa upp lite saker och prismärka? Jo då, om man haft LITE grejer hade det funkat bra, men om man som mig hade grejer för en egen mindre mässa så funkar det inte lika klockrent…när klockan var 20.00 och hallen stängde för kvällen hade jag 10 lådor ouppackade och inte en pinal prismärkt…suck. Jag hade dessutom alldeles för lite bordsyta så min kusin räddade mig två gånger genom att hämta bockar och bord!

Detta innebar att jag klev upp 5 på lördagsmorgonen och var på plats 6.15 i hallen för mer uppackning och prismärkning. Härlig sovmorgon minsann! Nåja, jag ska inte klaga för mycket, jag hann klart med det mesta som jag kunde få plats med på borden, resten fick jag packa upp under dagen. Det som var mindre bra med ett tajt tidsschema var att det inte blev tid att fotografera på loppisen som jag normalt brukar göra annars…så tyvärr blir det inga folkmassebilder.

Kl. 9 öppnade hallen och människor började strömma till. Massor av trevliga människor besökte min plats, kollade på grejerna och snackade lite! Riktigt kul att stå och sälja på detta sätt! Jag träffade en del vänner och bekanta, bl.a. så fick jag besök av Retrolux, vilket var kul, hon köpte också en liten tavla av Irma Yourstone av mig!

Jag hade som jag sa så mycket grejer med mig att jag redan tidigt insåg att nog inte skulle kunna sälja allt, men med detta i åtanke så får jag vara nöjd med slutresultatet. Jag åkte dit med ca 30 lådor, lämnade 4 till Röda Korsets insamling och kom hem med 10 lådor grejer. Två tredjedelar borta och en slant i plånboken, kanon!

Ni funderar säkert på om jag hittade några grejer själv eller om jag lyckades hålla mig borta från handlandet..? Nej, ni känner mig väl för väl för det antar jag, men jag köpte faktiskt inte så mycket, istället bytte jag till mig det mesta av min bordsgranne och av min kusin. Snacka om slump att jag hittade de bästa grejerna bara genom att gå några meter 🙂

Här kommer en liten kavalkad!


En Upsala-Ekebyvas av Mari Simmulson som som jag bytte till mig av en samlande Åseda-vän, trevligt!


Ett Tradera-köp som jag fick överlämnat under loppisen, perfekt när man kan ordna sånt utan frakt! Serien av Ingrid Atterberg har inget namn, jag kallar den nu ”den blå serien”. Jag har nu fyra delar, två krus, en skål och detta skålfat.


Ett tidigt inköp innan öppningsdax…


Även dessa fat från Gabriel köpte jag när jag gick på muggen innan folkmasan strömmade till! Serien heter Tropik och det finns en massa delar att leta efter, vaser, skålar, ljusstakar mm.


En stor karott i Fyris-serien, nr 4. Tyvärr saknades locket, men jag får väl leta vidare. Den var i nyskick fast man inte kunde se det under all skiten (dom kunde väl diskat kanske…). Denna köpte jag när det lugnat ner sig efter 12.


Ett litet fat i Vinda-serien av Stig Lindberg för Gustavsberg, inhandlades av en äldre herre under förmiddagen när jag fick mig en kort paus!


Ett litet Negro-fat från Upsala-Ekeby, av Ingrid Atterberg. Numret är 2124. Fatet/skålen blir den andra delen i samlingen!


En Gefle-vas, A8 av Ingrid Atterberg, jag har en blå i samma modell sedan tidigare!


Två miniatyrvaser från Bo Fajans som är riktigt charmerande, kunde inte låta bli att slå till. Nu måste jag ju hitta fler, fast jag lovat att inte börja samla BoF också…


Alla grejerna på bild från Negroskålen bytte jag till mig av bordsgrannen, riktigt fina saker!


Denna vasen köpte jag av min kusin, en riktig skönhet, helt okänd för mig! Den lilla skålen hör till serien Flora från Nuutajärvi, den inhandlades senare under dagen.


Min kusin kollade igenom sina lådor mot slutet och då hittade hon de här snygga glasunderläggen, ser ni vad det är..? Passar som en smäck i min servis!


I slutet av dagen när alla packat ihop och rensat bort hittade jag de här i några skrotlådor, rätt schyssta, så de fick följa med hem. Svensktillverkade träljusstakar och en tysk vas, har för mig att det är någon som samlar på de här vaserna, men nu kommer jag inte en ihåg vad de heter…

Slutintrycket från detta äventyr är att jag nog ska pröva igen, men då ska vi vara två som delar bord, det var ett jädra baxande av saker och jag var totalt slut på kvällen, lyckades hålla mig vaken till 21.30, men sen slocknade jag och vaknade kl. 9 i morse.

18 svar på ”Rapport från Hedemora

 1. Bra jobbat tycker jag! Att bli av med så många lådor låter helt lyckat och så fina föremål hade du med dig hem!

 2. Att vara på Loppis är som första dagen på bokrean – Ett jädra bök men oftast skitkul!!!
  Var det ISI-coasters som du hittade så är jag klart avis 🙂

 3. Kul att höra hur det gick!Förstår att det var jobbigt att vara själv, men med facit i hand är ni två nästa gång,Och som vanlig är ju du som en spårhund att
  hitta de bästa sakerna!!!
  Glad Påsk !

 4. Både jag och "Tusen vaser" gillar den tyska vasen så det är förmodligen där du har sett den i olika valörer. "Zyklon" var namnet, Steulers är tillverkare och Zalloni formgivare.

 5. Oj, mycket fint!
  Om du är intresserad att bli av med träljusstakarna på sista bilden så är jag intresserad 🙂 Jag har två gula som används som påskljusstakar, de är så fina!

 6. Hej!

  Om du fortfarande är intresserad av att sälja gardinlängderna som jag la undan men glömde köpa så kan du väl höra av dig 🙂 Tack för att jag fick köpa Colorado delarna, de blev kanon fina efter lite rengöring:)

  RetroByScandinavia@hotmail.com

  Hälsningar Din Bordsgranne

 7. Snyggt fyndat, som alltid! Tänk att det är så mycket mer besvär att sälja saker än att köpa, du är en tapper kämpe tycker jag! 🙂

 8. JJ: Jepp, den är fin, jag har fortfarande inte skickar bilder, men det är på G…
  Re-Diz: Ja, det var lyckat måste jag säga!
  Erica: Jepp, det är ISI, gissa om jag blev glad!!!
  Ingrid: Vi ses väl idag..? Sista gången på EH på väldigt länge!
  AL: Zyklon var det, saknar du denna färgen? Ja, jag gillar A-vaserna, ska nog försöka få ihop allesammans!
  Anna: Jag ska fundera, tycker själv att dom är finfina 🙂
  Eli: Jo då, såklart hann jag med, men jag var ganska lugn med inköpen, framförallt innan öppningstid…
  Bordsgrannen: Ja, jag la ner dom i min låda igen, vi får ta det vid tillfälle, jag mejlar dig om det!
  Gila: Inte för fötterna och ryggen, nästa gång vill jag ha bärhjälp 😉
  PES: Mycket snygga och i princip felfria, dom kommer nog till användning!
  Trillvippa: Tack, ja och tack 🙂

 9. Min kamera la av lagom när jag skulle plåta spektaklet till loppis. Men Irma-äpplet kommer upp på Retrolux snart.

  Och, tur för mig som fortfarande är en aning bitter över din negro så hade jag den modellen i min samling redan. Pust!

  Jag börjar nästan ångra att jag gav bort min Irma-fisk till Kicki. Men nu är det ju inte jag som samlar på fisktavlor.

  Kul att äntligen få träffa en bloggarkollega!

 10. Du kan behålla dina ljusstakar så att du också får njuta av hur fina de är! Jag har nämligen fått köpa en hel samling av Form 55 🙂

 11. Kul att försäljningen gick bra! Men det känn ju som du köpte nästan lika mycket som du sålde 🙂

 12. Anna: Kanonbra 🙂

  Ulrika: Då har du missat något…jag sålde så där en 10-20 föremål för varje som jag köpte 🙂

 13. Jag har "Zyklon" i den modellen och färgen. Har även blå, gul och orange. Någon gång hade jag tänkt hitta mig en röd eller vit.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.