Veckans fynd!

Det har inte varit så mycket loppisfynd denna veckan i bloggen, men jag har inte varit overksam med loppandet trots liten budget och jobb under veckan!

Ett mycket fint fat från Bo Fajans. Allan Ebeling ligger bakom detta och glasyren som ser krackelerad ut ska faktiskt vara så har jag fått lära mig!

Ett set med Nuutajärviglas, finfint med originalkartongen kvar, då har man en referens när man letar fler! Formgivare vet jag inte, men jag gissar på Saara Hopea eller möjligen Kaj Franck, ska se om jag kan hitta lite information!

En liten bägare ur kundserien ”Runa” av Upsala-Ekeby för Åhlen & Holm. Formgivare är Hjördis Oldfors. Bägaren som har nummer 3030/478 finns inte med i Grödinges listor som omfattar kundserierna, men de är ju inte heltäckande. Jag har för vana att hitta såna här föremål som inte finns med i listorna, vilket ju är lite kul 🙂 Bägaren har för övrigt samma modell som nr 5049 Trio/Manhattan cigarettbägare.Nyare retroglas som barnen får använda, det börjar sina av de små storlekarna med Disney och andra motiv på 🙂Denna ljusstaken tror jag kommer ifrån Åseda, ett 10 kr fynd från Myrorna! Jag tycker den bär tydligt släktskap med denna ljusstake som Gila hittade under sin semester!Vet inte om jag tycker den var så snygg denna vasen från Bo Fajans, men det var så billig att jag inte kunde låta bli, dessutom felfri!En mycket snygg och fortfarande lika okänd 50-talskruka, stor var den också, den största storleken som jag sett!Två fina 50-talsglas med en enkel geometrisk dekor fick följa med!En glasbit som var snygg hamnade i påsen, 1 kr5 st små Colorado-assietter och en sjätte med nagg på köpet! Dom hade givetvis ingen aning om att detta var Colorado, då hade dom varit dyrare 🙂En bok om Faluns gamla trädgårdar med fina gamla bilder. Gratislådan låg den i 🙂Två mindre Iittala-glas i serien MarskiÄnnu en Reffla-lykta och ett snyggt retroglas till ”förbrukningen”!En Iittala gräddsnipa, i serien Ultima Thule!

Till sist två lampfynd, eller rättare sagt en skärm och en lampa…

Denna skärmen är från IKEA, men den var snygg tycker jag och 10 kr var inget för den!Denna lampa från Luxo inhandlades för ynka 20 kr. Lampan var nog det största fyndet tillsammans med Colorado-tallrikarna denna vecka, jag hittade den på nätet och den kostar minst 1200 kr ny 🙂

Otroligt vad man kan hitta på en vecka 🙂

Medan ni läser detta kommer jag att vara på en trevlig loppis utanför Borlänge för att fynda 🙂

7 svar på ”Veckans fynd!

  1. det var verkligen inte dåligt! jag har också några såna små nuutajärvi-glas. har hört att det är kaj franck.

  2. Har du kollat så att den gula (Åseda) inte är signerad? Liknar även Erik Höglunds alster från slutet av 60-talet.

  3. Jag skulle vilja kasta in ett tredje alternativ när det gäller den gula ljusstaken, nämligen Lindshammar och Gunnar Ander. Jag har ett minne av att jag sett en precis likadan med sådan etikett. Jag återkommer om jag hittar rätt information.

  4. Det känns som att jag spamar dig nu. Undrar om inte glasen från Nuutajärvi är Saara Hopeas "Marja"? Bara ett förslag som sagt.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.