Äntligen lite fynd då!

Dagens lunchrunda blev lite rolig i alla fall jämfört med inledningen av året!

Fynd130110

Detaljer
Lite detaljbilder på en omärkt skål med turkos insida och svart utsida, en Refflalykta och 4 små askfat av Percy för Gefle.

Vi husmödrar 1956-12
En av de små pamfletterna ”Vi Husmödrar” som jag hittade, denna handlar om kakbakning (oväntat nog). Lite kul bilder finns det i den minsann, de verkar vara sponsrade av Gustavsberg eftersom porslinet på bilderna i den uteslutande kommer från den fabriken (påminn mig om att visa bilder sen).

Husmoderns Almanacka
Husmoderns köksalmanack från 1968 fick följa med hem, tycker det är lite kul bilder i dem ibland 🙂

TAL-keramik
En väldigt snygg vas från keramiktillverkare TAL keramik!

”Tord Wettervik, Arne Pettersson och Lasse Eriksson arbetade för Upsala Ekeby, men 1950 gick de samman och startade TAL-Keramik. Namnet är initialerna från de tre grundarnas förnamn. De tillverkade enkelt men dekorativt hushållsgods i allmogestil. 1973 säljs keramikverkstaden till Jana Keramik.” Källa: http://www.signaturer.se

UE_HJO_Pil
Bästa fyndet, trots sina två naggar. Ett fat ur serien Pil av Hjördis Oldfors för Upsala-Ekeby. Den passar bra ihop med den limmade vasen som jag har 😉

2 svar på ”Äntligen lite fynd då!

  1. Men vad spännande med informationen om TAL! Jag köpte en liknande liten vas på en mässa av en säljare som envisades med att vasen var en Ekeby. Vilket det inte stod under utan TAL. Nu fick jag en förklaring! Vasen är mycket tyngre än Ekebykeramik.

    • Ja, jag såg en på Tradera för ett tag sen, kom ihåg det när jag hittade denna, så jag googlade lite och hittade denna info! Jag håller med om att den är spännande, den känns mycket Ekeby!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.