Veckans första loppisrunda

Finsk plåtburk
Denna finska plåtburk (?) fick följa med

Kehrä
En stor Rihimäki-vas, Kerhä av Tamara Aladin köpte jag. Vasen tillverkades 1968-76 och finns i flera storlekar och färger, detta borde vara den största av dem.

Parfymflaska Kosta
En signerad parfymflaska, Kosta SH 246, Mona Morales Schildt. Jag har en vas-miniatyr av henne sedan tidigare i samma färgställning. Det blev dagens dyraste inköp, men ändå billigt för signerat konstglas i miniatyrform.

Träsnitt Wahlstedt -64
Ett fint träsnitt i liten upplaga köptes också, endast 6 exemplar är den gjord i. Träsnittet är signerad Wahlstedt -64. Jag vet inget om konstnären, så detta var ett rent spontaninköp eftersom jag gillade motiv och färgerna. Positivt var också att PMU hade halva priset på alla grejer, en trevlig överraskning när man kom till kassan!

Fynd130520
Utöver de föremålen ovan så köpte jag också en vas av okänt ursprung, kan mycket väl vara nytillverkad, men det gör ju inget för en femma, likaså fick jag med mig en blå djup tallrik, omärkt, men antingen Gefle eller Rörstrand, kommer inte på vad dekoren heter bara så jag måste kolla det. Till sist blev det en liten Emalox-skål tror jag, norsk med andra ord!

Fynd130520_2

6 svar på ”Veckans första loppisrunda

  1. Vad kostar en sån där parfymflakong på ett ungefär? Har en alldeles felfri med märkning som din fast blågrön. På Tradera finns en just nu som proppen var trasig på. Står i 285 kr och tre dagar kvar. Störtgillar din blogg. Lika kul varje gång att se vad du hittat.

    • Jag vet faktiskt inte vad de brukar gå för, men jag har för mig att de brukar kosta en del. Den på Tradera kommer säkert att stiga i pris innan den blir såld också. Jag gav bara 80 kr för min vilket jag är nöjd med!

      • Med tanke på att den trasiga (värdelös enl. mig) på Tradera står i 285 kr som kan bli mer så har du ju gjort en bra affär 🙂

  2. Mycket möjligt att Marimint sålts i denna blåvita burk. Aarikka tillverkade på 1970-talet liknande burkar, Riemuraita, men de borde vara märkta Aarikka Finland.
    Annars: Riihimäki med två i , och KeHRä, så är det lättare att hitta.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.