Sandviken är kul

Igår åkte jag ”via” Sandviken hem, Pingstkyrkan har en loppis som är öppen på torsdagseftermiddagar och lördagar (tror jag), där priserna är låga i mina mått mätt…

Jag köpte lite prylar där fast jag kom så sent som vid 17-tiden, när de öppnar vid 15 är det kö en lång bit har jag hört, men aldrig upplevt. Tro det, med såna priser!

Fynden från Sandviken var:
4 st blå glas, 20 kr
1 st liten glasburk, Reijmyre, 6 kr
1 st TV-fat, Rörstrand Tea, 15 kr
en låda julkulor, 10 kr
Summa: 51 kr

Under lunchen igår besökte jag dessutom Myrorna och då hittade jag fina 60-talsgardiner, i princip i nyskick, dessutom var dom rejält långa vilket är ovanligt. 50 pix gav jag!

Idag besökte jag Ta-Till-vara i Falun runt lunchtid och snappade då upp:
4 st vinglas, Iittala Kekkerit, 10 kr/st
4 st liklörglas, Iittala Kekkerit, 10 kr/st
1 st 50-talsljusstake, 1 kr
Summa: 81 kr

5 svar på ”Sandviken är kul

 1. Jättefina fynd. Lite roligt med Iittalaglasen och närmast namnet, Kekkerit. Min mormor säger "pienet kekkerit" om att ta en likör till kaffet, och jag trodde det var ett påhittat uttryck. (betyder typ en liten sup, fast låter ändå påhittat i mina öron)

 2. Ååh – dina röda gardiner!! Storblommiga retro-tryck gillar jag men att hitta på Myrorna är för mig ovanligheten. Det är inte så ofta att man hinner först eller är i rättan stund. Och sen, att det är full längd,,,
  Grattis 🙂

 3. Hatte och matte: Ja, dom är ganska fina glasen, men jag ska nog pröva byta bort dem om det finns någon som har Gaissa-glas som de vill bli av med. Har lite av varje när det gäller just Iittala, de dyker upp lite nu och då på loppisar!

  Cen: Visst var dom coola, jag satte upp den ena som drapperi nere redan i går, den andra hamnar nog i samma rum! Man vill ju inte gärna klippa sönder dom när skicket var så fint, men såna gardiner som inte släpper igenom ljus passar dåligt i våra fönster kan jag konstatera…

  Du har helt rätt att det är svårt att pricka in såna fynd, dock lättare i Gävle på Myrorna än i Falun, jag brukar gå dit i stort sett varje dag så då vore det väl attans om man inte kunde ha lite tur ibland!

 4. Jag gillade också de röda gardinerna. Har faktiskt haft lite tur på mina turer till Myrorna i Örebro, både med gardiner och porslin.
  Riktigt mycke fynd du gjorde på ett par dar.. 😉

 5. vilka fynd! billigt är alltid kul, det är då man känner att man fyndat riktigt ordentligt!
  som sagt, gammalt jylgranspynt är ju så kul!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.