Årets Antikmässa i Stockholm – snart i en blogg nära dig!

Den 13-16 februari hålls årets Antikmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö, och som vanligt ska jag besöka den och givetvis rapportera, både via bloggen och via Instagram (följ mig på @herrmovarp) !

Antikmassan_pos.jpg_00000.preview

Personligen kommer jag att besöka mässan torsdag 13/2 – lördag 15/2, så vem vet, vi kanske stöter ihop under någon av dagarna!

Under mässan, på fredagen, kommer vårt bloggnätverk, The Retroblog Network, att ha bloggträff inne på mässan, vilket ju som vanligt kommer att bli fantastiskt kul, så det ser jag fram emot!

Saker och ting på gång…

Jag har under en tid känt mig överbelamrad och stressad över alla grejer som står och trängs i hyllor, skåp, på golv, i lådor och ja, ni förstår säkert, eller så har ni ingen aning egentligen, men hursomhelst har det varit extremt proppat och störande fullt överallt!

Rummet 4

Tankarna har länge funnits på att rensa ut, men ju mer jag rensat ut, ju mer har jag lyckats fylla på, eller rättare sagt så har det fyllts på snabbare än tömts, en känsla som säkert flera av er är bekanta med. Till slut så vet man inte var man ska ta vägen och man tillbringar all sin lediga tid till att rensa och försöka sälja prylarna, utan att det ser ut att minska ett dugg. Minst sagt stressande när det värsta man vet är oordning och känslan av att hela tiden kämpa emot kaos är inte kul, man orkar inte tänka på något annat.

Rummet 3 Rummet 2 Rummet 1

Förra veckan bestämde jag mig att det var dags att göra något åt detta. Min tanke förut var att jag inte ville göra mig av med sånt som jag vill ha kvar i huset när vi renoverat klart och kan ställa ut lite här och var, i snygga inredningsmässiga konstellationer, men var tusan ska man ha allt fram till dess? Det kan ju inte stå i hyllorna utan att framkalla ångest, man ser inte de enskilda träden för skogen så att säga, allt bara flyter ihop och ger ingen glädje alls.

Jag bestämde mig för att göra det omvända mot hur jag gjort förut, nämligen att packa undan allt jag var säker på att jag ville ha kvar istället för tvärtom. Då kan jag istället för att rensa bort det jag inte vill ha kvar, packa ner fina saker och plocka upp dem varefter det finns plats och fylla på i lagom takt. Att göra detta helt oplanerat är dock ingen bra idé, då kommer stressen att komma som ett brev på posten när man ska hitta det man vill senare, så systematik är absolut nödvändigt!  I helgen började jag genomföra min plan, mellan julstädning och matlagning så lyckades jag systematiskt packa undan 5 bananlådor med keramik och samtidigt dokumentera detta så att jag både har det i datorn och kan skriva ut förteckningar att stoppa i lådorna! Så fort jag började med detta och hylla efter hylla i den ena bokhyllan började tömmas kände jag ny energi strömma till, en helt underbar känsla!

Lådorna

Nu får vi se hur lång tid detta tar och hur många lådor jag behöver, men många kommer det att bli innan jag är klar! Jag tror jag ska ta ta i glaset i nästa sväng, det är mycket och skrymmande och kommer att synas att det försvinner! Det som är väldigt bra med detta är att jag kommer att skapa plats att ställa ut några väl valda saker som jag sparar i hyllorna, men bara några få! Då blir det läge att ta lite mer inredningsmässiga bilder också, vilket jag faktiskt inte kunnat på flera år!

De saker som jag då inte packat ner eller vill ha framme, ja de ska bort, snabbt som attan, så det innebär att det kommer att bli mycket grejer till salu framöver!

Mina samlingar

Jag har under lediga stunder börjat fota och fylla på i bloggen med mina samlingar. Det är ett tidskrävande jobb och jag skulle behöva ha ett bättre upplägg för detta med fotografering, bilderna blir sisådär, men just nu har jag inte råd att köpa en bra kamera och fotoutrustning för att kunna göra något bättre, så det får bli så här för tillfället i alla fall!

Ni kan hålla koll och kika in i menyn Mina samlingar framöver så kommer det att fyllas på kontinuerligt, i mån av tid!

Samlingar