En hiss

Hade helt glömt bort att jag tog de här bilderna, men jag ville i alla fall visa dem.


En härligt inredd hiss från 50-60-talet. Perstorpsplatta med Bengt Orups mönster ”Profiler” täcker hela väggarna i hissen i det höga huset i Gävle.

Badrum från 60-talet

Hemma hos en bekant finns detta häftiga badrum med originalinredning 🙂

Tyvärr lite halvtaskiga bilder, men jag hoppas ni ser skönheten i alla fall!


Inte bara golv, tak och väggar, men även fast och lös inredning är original 🙂

Ett härligt djupt badkar precis som jag vill ha det!
Jag skulle verkligen vilja ha detta mönster på golvet i badrummet, kanske kan jag övertala frun vem vet.. 🙂

Har jag slutat loppa?, del 2

Mer fynd från veckan som gick, schyssta puckar!


Glasvasen känner nog Gila igen, den har samma form som den hon hittade här!


Ett mycket tunnt glas, det var antagligen därför som det bara fanns ett…okänt ursprung…


En liten Lindshammar-ljusstake av Christer Sjögren

Två snapsglas som jag tror är finska, antagligen Nuutajärvi eller Iittala. Varför tror han det undrar den frågvise..? Jo, dekalen på är från Ålandsbåtarna, jag har sett flera Nuutajärvi-föremål med liknande dekaler.


En vas från Bo Fajans, formgiven av Gabriel Burmeister (sign. GK)En arkitekturbok som verkar intressant, har inte hunnit studera den ingående ännu 🙂


Tekoppar från Arabia, Kosmos heter serien!

En snabbtur i Gävle, del 2

Jag gick en liten tur vidare i stan upp till Söder, närmare bestämt södra Kungsgatan. Denna stadsdelen är nog den del i Gävle som har flest hus från 50-60-talen, husen längs Kungsgatan på Söder är byggda från 1953 till slutet av 50-talet och har i mångt och mycket fått behålla sin ursprungliga exteriör även om skyltar och utsmyckningar moderniserats och anpassats till butikernas innehåll.

Jag tog lite bilder på de finaste delarna och de neonskyltar som är intakta!

En rad butiker finns kvar från starten, Jernbergs mattor, Strumpan, Korsetten konditori Lido och Bodins bageri är de jag känner till!

Lite roligt var det med skylten över Jernbergs mattor, när jag stod där och fotade kom en man fram till mig och berättade lite historia kring husen och skylten. Skylten är alldeles precis renoverad och återställd till ett skick som är nära original, tydligen var de tvungna att svetsa lite rost och byta alla slingorna för neonet. Vi pratade med ägaren som inte ännu fått räkningen, men han hade fått en prisuppgift på ca 1000 kr per slinga, vilket innebär dryga 30000 kr för att renovera skylten. Ägaren sa att den är så förknippad med butiken att han inte vill byta ut den och att den kommer finnas kvar så länge butiken finns kvar, vilket var trevligt att höra!Jag avslutade Söder-besöket med kaffe och bulle på Lido så klart 🙂